sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Kotipuoti avoinna perjantaina 30.1. klo 13.00 - 17.00


Facebook on "ihana" paikka jonka kautta löytyy ihania juttuja. Tähän törmäsin tälläviikolla 


Käsitöiden tekeminen kannattaa – neulominen parantaa muistia

Käsitöihin uppoutuminen voi myös kohottaa masentuneen mielialaa.

Anna Tommola

Kimmo Räisänen
Kutimiin uppoutuminen parantaa keskittymiskykyä.
Kutimiin uppoutuminen parantaa keskittymiskykyä.
1. Neulominen lievittää stressiä. Teho perustuu rytmiseen liikkeeseen, joka tekee puikkojen kilkutuksesta lähes meditatiivista toimintaa. Neurotieteilijät ovat havainneet toistuvien liikesarjojen liittyvän eläimillä lisääntyneeseen mielihyvähormoni serotoniinin tuotantoon. Samasta syystä myös esimerkiksi juokseminen ja purkan jauhaminen rauhoittavat.

2. Neulominen voi kohottaa mielialaa. Masentuneiksi itsensä kokeneista 81 prosenttia tunsi neulomisen lisäävän onnellisuuttaan, selvisi neulojille tehdyssä kansainvälisessä kyselyssä vuonna 2010. Yli puolet tunsi itsensä neulomisen jälkeen onnelliseksi tai hyvin onnelliseksi. Eniten tyyneyttä kokivat useammin kuin kolmesti viikossa neulovat. Lankojen parissa askarointia kuvattiin jopa henkiseksi kokemukseksi.
Satu Kettunen

3. Porukassa neulominen parantaa itsetuntoa ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta, kysely osoitti. Käsitöiden tekeminen yhdessä muiden kanssa voi ehkäistä sosiaalista ahdistusta ja epävarmuutta, toteavat brittitutkijat Textile-lehdessä julkaistussa artikkelissa.

4. Kutimiin uppoutuminen parantaa keskittymiskykyä. Mutkikkaiden neulekuvioiden suunnittelu ja toteuttaminen voi kehittää myös matemaattista ajattelua ja järjestelmällisyyttä.

5. Neulominen suojaa muistia. Ranskalaistutkijat ovat todenneet sen alentavan dementiariskiä. Yhdysvaltalaistutkimus osoitti, että viisi–kuusikymppisenä lukemista, pelaamista tai käsitöitä harrastaneilla oli vanhemmiten 40 prosenttia muita vähemmän lieviä muistivaikeuksia.
Kopioitu :http://www.hs.fi/elama/a1421814722267?jako=95e0769cc800630b4a0556216ae9246e&ref=fb-share 

Mitä mieltä sinä olet tästä? Oletko samaa mieltä? Monia kohtia itse allekirjoitan. Varsinkin porukalla neulominen. 
Tästä päästiinkin itse asiaan. Kiinnostaako sinua porukalla neulominen? Nyt kun liiteriin on saatu kivat tilat, on varmaan aika aloittaa porukkaneulomiset? Laita viestiä mikä olisi sinulle paras ajankohta ja paras kellonaika, viikolla, viikonloppuisin, päivällä vai illalla??  

Viestit voit laittaa tänne tai s-postilla lankaliiteri@gmail.com
 31.1.2015 mennessä

3 kommenttia: